Laisvalaikis

Spalvota vaikystės šventė į Šiaulius atnešė vasarą!

Savo miesto centre išvydę jaunų šeimų su vaikučiais būrius ir geltonų balionų girliandas šiauliečiai gali būti tikri – prasideda vasara ir į miestą vėl atėjo puiki vaikystės šventė „Aš – mažasis šiaulietis“! Gražia Šiaulių tradicija tapęs renginys šiemet švenčiamas jau 15 kartą.

Fotografijų albumas.

Turbūt jau niekas Šiauliuose nebeįsivaizduoja birželio 1-osios – Tarptautinės vaikų gynimo dienos be geltonos šventės „Aš – mažasis šiaulietis“. Į šventę kviečiamos šiauliečių šeimos, kuriose gimė mažyliai nuo 2018 m. gegužės 1 d. iki 2019 m. gegužės 1 d. Šiauliuose per tą laikotarpį įregistruota beveik 1300 naujagimių. Šiaulių civilinės metrikacijos skyriaus kvietimus į šventę priėmusioms šeimoms buvo paruoštos miesto dovanėlės – naujo dizaino „Mažojo šiauliečio“ pažymėjimas, puodelis ir balionas. Jas tėveliams įteikė Šiaulių meras Artūras Visockas, pastarajam talkino pavaduotojai Egidijus Elijošius ir Domas Griškevičius.

Šiltas vasariškas oras į Šiaulių miesto bulvarą sukvietė didžiules minias šventės dalyvių – mažuosius šiauliečius į renginį atlydėjo ne tik tėveliai, bet ir broliukai, sesutės, seneliai ir kiti artimieji.

13 val. P. Višinskio aikštėje prasidėjusioje šventėje Šiaulių miesto savivaldybės vadovai pradėjo keletą valandų trunkančią sveikinimų ceremoniją, o gretimoje scenoje vyko koncertas „Mes – Saulės miesto vaikai“. Išskirtinį Šiaulių miesto renginį savo pasirodymais papuošė net 16 vaikų meno kolektyvų.

Šventę pamatę turistai iš Brazilijos liko sužavėti gražia iniciatyva, stebėjosi miesto dėmesiu patiems mažiausiems savo gyventojams.

Renginyje balionus dalino ir nusifotografuoti su saulute kvietė pagrindinis renginio rėmėjas draudimo bendrovė „Compensa“, o pirmą kartą prie renginio prisijungusi Šiaulių apskrities Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba vaikučiams dovanojo „Vaiko konstitucijas“.

Pranešimą paskelbė: Vitalis Lebedis, Šiaulių miesto savivaldybė

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą