Studijos - Karjera

Vilniuje iškilmingai atidarytas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų miestelis

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) sostinėje atvėrė naują studijų miestelį ir pirmųjų jame įsikūrusių pastatų duris. Vilniuje, Olandų g., atidarytą studijų miestelį sudarys aštuonių pastatų kompleksas, aprūpintas moderniausia meno studijų įranga. Studijų miestelio infrastruktūros vertė – beveik 30 mln. eurų.

„Pradėjus ryškėti šių pastatų kontūrams iškart tapo aišku, kad čia bus be galo šviesi ir skaidri vieta, kurioje įsikurs mūsų kūrėjai – žmonės, garsinantys Lietuvos vardą įvairiose užsienio šalyse ir įvairiausiomis progomis. Tikiu, kad tokios darbo sąlygos leis jiems tą daryti dar plačiau ir garsiau, kad dar ne kartą išgirsime, kaip šios Alma Mater duris užvėrę kūrėjai per visą pasaulį garbingai neš Lietuvos vardą ir vėliavą. Linkiu, kad visos idėjos žmonių, kurie užpildys šias erdves, realizuotųsi“, – sakė į atidarymą susirinkusiuosius sveikindama Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„LMTA rengia muzikos, teatro, kino ir šokio specialistus, o tam reikalinga labai specifinė meno studijų aplinka. Valstybė skiria didžiules investicijas, kad aukštosios mokyklos bendruomenė galėtų dirbti naudodamasi moderniausia įranga, studentai tobulėtų jų poreikiams pritaikytose erdvėse. Atnaujinus LMTA infrastruktūrą aukštoji mokykla galės pasiūlyti dar kokybiškesnes tarptautinio lygmens studijas“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kuriant LMTA studijų miestelį siekta ne tik atnaujinti, bet ir sutelkti visą aukštosios mokyklos infrastruktūrą vienoje miesto dalyje. Iki šiol LMTA veikla vyko keliuose pastatuose, išbarstytuose po visą sostinę. Sukoncentravus infrastruktūrą vienoje vietoje aukštajai mokyklai atsivers platesnės galimybės išnaudoti visą savo potencialą.

LMTA studijų miestelis kuriamas dviem etapais, jau užbaigtas pirmasis iš jų. Jo metu suprojektuotas visas studijų miestelio aštuonių pastatų kompleksas ir pastatyti bei įrengti du pastatai: Teatro ir kino fakultetas bei Mažasis salių blokas. Planuojama, kad likusieji komplekso pastatai bus statomi antrojo etapo metu.

Mokslui ir studijoms – pusė milijardo investicijų

LMTA studijų miestelio įkūrimas – dalis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos plano atnaujinti mokslo ir studijų infrastruktūrą bei stiprinti žmogiškuosius išteklius visoje Lietuvoje. Tam įgyvendinti skirtos rekordinės investicijos – per 589 mln. eurų iš 2014–2020 m. ES fondų lėšų.

Investicijos leis įgyvendinti įvairius infrastruktūros projektus, gerinti studentų rengimo sąlygas.

Rudenį Kaune duris atvers unikali Mokslo sala. Planuojama, kad joje kuriamą Mokslo ir inovacijų sklaidos centrą kasmet aplankys daugiau kaip 260 tūkst. mokslu ir technologijomis susidomėjusių lankytojų, iš jų apie 200 tūkst. ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų. Mokslo saloje taip pat įsikurs Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos centras, kurį sudarys keturios mokiniams pritaikytos laboratorijos.

Šiuo metu baigiamos Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslo centro statybos. Tai aukščiausio tarptautinio lygio genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos specializuotų mokslinių laboratorijų patalpų kompleksas.

Pernai įkurtas VILNIUS TECH Elektronikos, mechanikos ir transporto inžinerijos laboratorijų korpusas, kuriame sutelktas trijų fakultetų mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų potencialas kompleksiniams tarptautiniams tyrimams atlikti. Šalia įkurtas ir VILNIUS TECH Mokomasis korpusas.

Kaune jau įsikūrė Kauno technologijos universiteto Fizinių ir technologinių mokslų eksperimentinių ir prototipavimo laboratorijų centras „M-Lab“, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Slaugos fakulteto mokslo ir studijų bazė, Vytauto Didžiojo universiteto Pedagogų rengimo centras, iš pagrindų atnaujintas Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetas. Šiauliuose modernizuota Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos studijų infrastruktūra ir kt.

Pranešimą paskelbė: – -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą