Namai

„Darnu Group“ pajamos praėjusiais metais siekė beveik 99 mln. eurų

Daugiausiai šalyje investuojančios NT plėtros bendrovės „Darnu Group“ grupės konsoliduotos metinės pajamos 2023 m. siekė 98,7 mln. eurų, grynasis pelnas – 3,8 mln. eurų, rodo konsoliduoti ir audituoti grupės duomenys.

Praėjusiais metais bendrovė sumokėjo 12,1 mln. eurų mokesčių, o įvairiems socialinės atsakomybės projektams ir programoms skyrė 530 tūkst. eurų.

Anot „Darnu Group“ generalinės direktorės, lyginant su 2022-aisias, bendrovės pajamų ir pelno rodikliai mažėjo. Tam įtaką darė įprastas projektų cikliškumas, valstybinių institucijų darbo spragos, lemiančios ženkliai nukeliamus naujų projektų startus, o taip pat ir pertvarkyta įmonės statybų veikla, kuomet buvo atsisakyta strategijos dalyvauti mažą grąžą generuojančiuose statybos konkursuose.  

„2023-iuosius vertiname kaip stabilius ir pakankamai sėkmingus metus. Nekilnojamojo turto sektorius pernai susidūrė su pakankamai dideliais iššūkiais: geopolitine situacija ir jos įtaka pirkėjų nuotaikoms, finansavimo kaštų augimui ir, be abejo, sunkiai prognozuojamais biurokratiniais procesais, kurie stipriai paveikė projektų planavimą ir investicijų apimtis. Dėl pastarosios priežasties teko ženkliai mažinti investicijas ir vietoj planuotų 114 mln. eurų į naujus NT projektus investavome 90 mln. eurų. Panašu, kad analogiškas korekcijas dėl šių aplinkybių teks daryti ir šiemet“, – sako S. Survilaitė.

„Darnu Group“ generalinė direktorė priduria, kad nepaisant šiandieninių rinkos iššūkių, į jos perspektyvas įmonė žvelgia optimistiškai, todėl nė vieno naujo projekto starto nukėlimas nėra svarstomas, atvirkščiai – intensyviai ruošiamasi daugiafunkcio rajono sostinės pietinėje dalyje plėtrai, „Sakų“ kvartalo šalia Karoliniškių draustinio statyboms, „Verslo trikampio“ konversijai, naujiems prekybinių sandėlių „Vilniaus verslo parkas“ etapams.

2023 metais „Darnu Group“ iš nekilnojamojo turto ir statybų veiklų gavo 86,2 mln. eurų pajamų (121,1 mln. – 2022 m.). Bendrovės valdomi viešbučiai ir restoranai pernai augo ir generavo 6,3 mln. eurų pajamų (5,3 mln. eurų – 2022 m.), o sporto įmonių veikla – 6 mln. eurų (4,9 mln. eurų – 2022 m.).  

2023-iaisis ženkliai augo ir bendrovių grupės valdomo turto portfelis – 2023 m. pabaigoje jos valdomo turto vertė siekė 331,6 mln. eurų, beveik 56 mln. daugiau nei 2022 m. (276 mln. eurų – 2022 m.)

„Darnu Group“ jau ne vienerius metus yra daugiausiai šalyje investuojanti NT plėtros bendrovė. Pernai investicijoms buvo skirta 90 mln. eurų – įmonė pradėjo įgyvendinti paskutiniuosius Paupio rajono etapus, buvo užbaigtas pirmasis „Vilniaus verslo parko“ statybų etapas sostinės Gariūnų gatvėje, pagal viešos ir privačios partnerystės modelį išplėtoti kariniai miesteliai Rokantiškėse bei Pajūryje, taip pat investuota į naujus sklypus ateities projektams.

Šių metų bendrovės investicijų planuose prekybinių sandėlių „Vilniaus verslo parkas“ plėtra, „Rimi Lietuva“ logistikos centro šalia Elektrėnų statybos, naujojo gyvenamojo kvartalo šalia Karoliniškių draustinio „Sakai“ startas, o taip pat parengiamieji darbai „Verslo trikampio“ teritorijos konversijai bei naujo daugiafunkcio rajono sostinės pietinėje dalyje plėtrai.

Įmonių grupei priklauso viešbučiai „Urbihop“ ir „Artagonist“, vienas didžiausių teniso centrų Europoje „SEB arena“, sporto klubai „RE.FORMATAS“ bei „Paupio turgus“.

Įmonių grupėje 2023 m. pabaigoje dirbo 280 darbuotojų.

Bendrovės finansinių ataskaitų už 2023 metus auditą atliko UAB „PricewaterhouseCoopers“.

Pranešimą paskelbė: Laura Šimkutė, Integrity PR, UAB

„Darnu Group“ pajamos praėjusiais metais siekė beveik 99 mln. eurų

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą