Studijos - Karjera

Prof. Vytautas Kasiulevičius: „Būsimieji gydytojai privalo įgyti maksimalias kompetencijas“

Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas kviečia į konferenciją „Vilniaus universiteto gydytojų kompetencijų ir kvalifikacijos tobulinimo projektai“. Renginio tikslas – suburti sveikatos politikos formuotojus, užsienio medicinos švietimo ekspertus ir medicinos akademinės bendruomenės elitą, siekiant aptarti ir visuomenei pristatyti jaunų gydytojų rengimo iššūkius ir prioritetus.

Bus galimybė pakalbinti medicinos edukacijos ekspertus – prof. Olle’ę ten Cate’ę (medicinos edukacijos profesorius emeritas, adjunktas, Utrechto universiteto medicinos centras, medicinos profesorius, Kalifornijos universitetas), prof. Harmą Petersą (sveikatos profesijų edukacijos magistras, Charité – Medicinos universitetas, Berlynas, AMSE prezidentas), prof. Januszą Janczukowiczių (Lodzės medicinos universiteto Medicinos edukacijos plėtros prodekanas, Medicinos edukacijos centro vadovas), taip pat Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekaną prof. Dalių Jatužį ir podiplominių studijų prodekaną prof. Vytautą  Kasiulevičių.

Pasak prof. V. Kasiulevičiaus, renginys skirtas gydytojų rengimo programoms gerinti ir įveiklinti: „Jei gydytojas netobulėja, tai jis nebėra gydytojas. Jeigu kasdien velkiesi baltą chalatą ir eini pas pacientą, taip pat kasdien turi rasti laiko, jėgų ir galimybių išmokti kažką naujo. Mūsų, VU Medicinos fakulteto, misija išmokyti būsimus gydytojus saugoti ir rūpintis žmogaus sveikata bei gyvybe. Todėl visomis įmanomomis pastangomis siekiame, kad rezidentai, tai yra būsimieji gydytojai, gautų maksimaliai daug Lietuvos ir užsienio ekspertų žinių ir kompetencijų, turėtų atviras prieigas atlikti mokslinius tyrimus, mokėtų laiku ir tiksliai vertinti situacijas ir savo žiniomis padėtų žmogui, o kartu ir valstybei.“

Prof. D. Jatužis įsitikinęs, kad jau galima pasidžiaugti pastarųjų metų laimėjimais: „Vykdydami medicinos ir odontologijos rezidentūros programų pertvarką keičiame patį mokymo modelį. Pakopinių kompetencijų diegimas rezidentūros programose užtikrina ankstyvą jaunųjų gydytojų įsitraukimą į klinikinių sprendimų priėmimą, ugdo savarankiškumą, sukuria visai kito lygmens tiek gydytojų rezidentų, tiek rezidentų vadovų atsakomybių paradigmą, užtikrina efektyvią grįžtamojo ryšio sistemą. Turėdami tokius įrankius, mes galime sukurti dar didesnį rezidentų tinklą, o baigę rezidentūros studijas šie gydytojai neabejotinai veiks kiekvieno mūsų naudai.“

Konferencija vyks šį penktadienį, gruodžio 15 d., viešbutyje „Courtyard by Marriott“, Rinktinės g. 3, Vilnius. Renginio pradžia 10.00 val.

Žiniasklaidos atstovai laukiami nuo 9.30 val.

Pranešimą paskelbė: Benita Kaselytė, Vilniaus universitetas

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą