Studijos - Karjera

Šurmuliavo Baltijos šalių duomenų mokslo ir analitikos diena

2023 rugsėjo 15d., ISM universiteto patalpose Lietuvos dirbtinio intelekto asociacija kartu su partneriais surengė vienos dienos mini konferenciją – Baltic Data Science and Analytics Day, kuri pritraukė daugiau negu 200 duomenų mokslo entuziastų ir šios srities profesionalų.

Mini konferencijos metu pavyko suburti industrijos ekspertus iš duomenų mokslo, duomenų inžinerijos, mašininio mokymosi, ML Ops bei duomenų mokslo vadybos sričių. Konferencijos tikslas – pakelti tiek duomenų analitikų bei duomenų inžinierių, tiek šių sričių vadovų kompetencijos lygį. Jos metu pavyko įtraukti dalyvius į diskusiją ir suteikti jiems galimybę mokytis aktyviai.

Konferencija prasidėjo nuo diskusijos su Euromonitor International, Telia, Exacaster, Barbora, Danske Bank įmonių atstovais, kurios metu Vaidotas Zemlys-Balevičius, Eglė Baradinskienė, Tomas Šimkevičius, Vytenis Pranculis pasidalino savo įžvalgomis apie vadovo darbą duomenų mokslo komandose bei atsakė į dalyvių klausimus. Diskusiją vedė asociacijos valdybos narė Karolina Griciūnė.

Taip pat visi renginio dalyviai rinkosi vieną iš dviejų veiklų ir sudalyvauti joje, priklausomai nuo savo interesų ir kompetencijų srities. Pirmas pasirinkimas buvo skirtas žmonėms, besidominantiems duomenų mokslo sritimi. Jie galėjo ne tik pasiklausyti interviu su duomenų mokslininkais Vainiumi Indilu, Agne Reklaite, Vladimiru Chorošajevu, Evaldu Kazlauskiu ir Vaidu Armonu, kurį moderavo asociacijos valdybos narys Jevgenij Gamper, bet ir patys įsitraukti į dvi diskusijas: apie centralizuotas ir integruotas duomenų mokslo ir analizės komandas bei apie duomenų mokslo ir analitikos technikų panaudojimą kuriant produktą. Tuo pačiu metu konferencijos svečiai, pasirinkę sudalyvauti duomenų inžinerijos dirbtuvėse kartu su jų organizatoriumi Gert Lõhmus bei mentoriais Tomu Peluričiu ir Aurimu Griciūnu tyrė duomenų infrastruktūrą. Visą dieną dalyviai dirbo suformuotose komandose, kad apibrėžtų duomenų architektūrą, kuri atitiktų pateiktą realią verslo problemą, o dienos pabaigoje komandos pristatė savo sprendimus.

Šis renginys padėjo suburti žmones, turinčius panašius pomėgius ir kompetencijas, skatinti dalyvius diskutuoti, dalintis žiniomis, plėsti savo profesionalių pažinčių tinklą.

Lietuvos dirbtinio inteleko asociacija dėkoja konferencijos remėjams Euromonitor International, LiTech, TeraSky, PyCon LT bei ISM universitetui už bendradarbiavimą organizuojant renginį.

Pranešimą paskelbė: Linas Petkevičius, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacija

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą