Namai

2020 METAIS UAB „CONRESTA“ PAJAMOS SIEKĖ 50 MLN. EUR

UAB „Conresta“ įmonė, veikianti statybų sektoriuje, skelbia, jog apyvarta iš generalinės rangos ir statybos sutarčių per praėjusius metus siekė 50 mln. Eur. Lyginant su 2019 metais įmonės pajamos sumažėjo dvidešimt aštuoniais procentais (70 mln. Eur).

Generalinės rangos ir statybos įmonei „Conresta“ praėjusieji metai buvo sudėtingi, tačiau tuo pačiu ir sėkmingi, nors konsoliduotos pajamos nepaaugo, įmonė išlaikė finansinį stabilumą ir metus baigė pelningai tarp geriausių verslo lyderių Lietuvoje. „Lietuvos verslo lyderiai 500“ bendrame sąraše „Conresta“ užėmė net 28 vietą, o statybos bendrovių tarpe pasiekė aukščiausią – 1-ąją vietą. „Didžiąją dalį apyvartos sudarė pajamos dar iš 2019 metais pasirašytų bendradarbiavimo sutarčių. Šis rezultatas rodo gerą pastarųjų metų įdirbį statybų srityje. Per pirmąjį karantiną sumažėjusios statybų investicijos jam pasibaigus po truputį grįžta į buvusį lygmenį“, – pranešime teigia Lukas Laukaitis, UAB „Conresta“ įmonės vadovas.

Karantinas pakoregavo įmonės 2020-ųjų planus

UAB „Conresta“ vadovas L. Laukaitis pasakodamas apie karantino poveikį įmonės veiklai įvardijo, kad pastarasis laikotarpis palietė įmonę ir turėjo įtakos veiklos rezultatams. „Praeitų metų pradžioje startavome su tikslu apyvartą išlaikyti, kaip 2019 metais – 70 mln. Eur. Deja, tačiau dėl bendro neapibrėžtumo Lietuvoje, investicijos sulėtėjo ar iš viso buvo sustabdytos, tad balandžio mėnesį teko peržvelgti finansinius rodiklius ir priimti atitinkamus sprendimus, kurių dėka gebėtume pelningai tęsti savo veiklą. Nors vienas iš didžiausių prioritetų buvo mūsų darbuotojų išlaikymas bei darbų užtikrinimas jiems, žinoma, neišvengėme pokyčių“ ‒ sako UAB „Conresta“ įmonės vadovas L. Laukaitis.

Apribojus tiesioginius susitikimus, keitėsi bendravimo su partneriais ir klientais praktika, įmonė ieškojo naujų, patogesnių komunikacijos būdų bei optimizavo vidinius procesus. Dėl to sugebėjo pasirašyti ne vieną bendradarbiavimo sutartį šiems metams. Prie nuotolinio darbo įrankių įmonei nebuvo sunku prisitaikyti, kadangi organizacija pasižymi lankstumu bei moderniu požiūriu. Dar iki pandemijos Conresta rinkdavosi bendravimą per nuotolį komunikuojant su objektų komandomis, esančiomis kituose miestuose.

„Conresta“ ateities tikslai

2020 m. bendras pasirašytų sutarčių portfelis šiems 2021 metams jau sudaro 76 mln. Eur apyvartos. Įmonė šiuo metu dirba ne tik su šių metų projektais, tačiau jau žvelgia į ateitį – 2022 metus.

Šiais ir sekančiais metais įmonė planuoja nuosekliai augti. Bendras pasirašytų sutarčių portfelio 2021 metams  tikslas yra 100 mln. Eur., kurį pasiekti įmonė mano bus visiškai realu jau turint nemažą apyvartos dalį metų pradžioje. „Conresta“ neabejoja, kad įgyvendinti tikslus padės optimizuoti darbo procesai, skaidrumo praktika, novatoriškas požiūris, modernios technologijos ir nuolatinis profesionalumo, kokybės bei darbo našumo gerinimas.

Metų pradžioje įmonė tikslus kėlė ne tik šiems metams, tačiau pilnai žvelgia ir toliau, į dar sekančius 2022 metus. Pastarieji metai jau  turi užsakymų portfelį siekiantį 35 mln. Eur.

Apie įmonę „Conresta“

Generalinės rangos bei statybos įmonė „Conresta“ Lietuvoje veikia nuo 2009 metų. „Conresta“ sėkmingai vykdo pramoninės, gyvenamosios, visuomeninės, administracinės, kultūros paveldo bei spec. paskirties pastatų statybą. Generalinės rangos įmonė šiuo metu dirba su tokiais projektais, kaip „Žalgirio“ vandens ir sporto centras, „BH Meraki“ ir „Freedom 36“ verslo centrų statyba, „Gallery 4A“ apartamentų rekonstrukcijos darbais bei kt.

Pranešimą paskelbė: Lukas Laukaitis, UAB Conresta

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą